Zenanya

Gyurmasüti

Most, hogy egyre hűvösebb van, kevesebb időt tudunk kint tölteni. Így muszáj olyan elfoglaltságot találnunk, ami az 1 éveskét és a majdnem 4 évest is leköti. Az egyik jól bevált játék a gyurmázás. Az esetek nagy többségében nálunk nem gyurmával történik, hanem tésztát gyúrunk, amit a végén kiszaggatunk és megsütünk. Játszottunk is és reggelink vagy uzsonnánk is lett, két legyet egy csapásra. Íme 3 gyurmasüti recept:

Diós

30 dkg lisztet, 20 dkg vajat, 10 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 5 dkg darált diót, 1 tojást, 1/2 csomag sütőport, 1 evőkanál citromlevet összegyúrunk. Nagyszerű illata van és megsütve alig lehet abbahagyni az evését.

Linzer

50 dkg liszt, 25 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, pici só, kevés szódabikarbóna, kevés tej, hogy jól gyúrható legyen. Sütés után lekvárral csuda jó.

Mézes

50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 3 tojás, 3 evőkanál méz, 1 evőkanál zsír, 1 kávéskanál szódabikarbóna, ízlés szerint fahéj. Jól gyúrjuk össze, nálunk ez a karácsonyi mézeskalács is.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!